На събитието присъства вицепрезидентът Илияна Йотова  Вчера вечерта в кино

...
На събитието присъства вицепрезидентът Илияна Йотова  Вчера вечерта в кино
Коментари Харесай

Представиха книгата „Стефан Данаилов. Игра на живот“ от Георги Тошев и филмът „Ламбо от София“

На събитието участва вицепрезидентът Илияна Йотова

  Вчера вечерта в кино „ Одеон “, като част от националната стратегия „ Стефан Данаилов на 80: години обич “, бяха представени  книгата „ Стефан Данаилов. Игра на живот “ от Георги Тошев и филмът „ Ламбо от София “ (продуцент и сценарист Георги Тошев, режисьор Ема Константинова, съветник Росица Обрешкова, оператор Борис Пинтев).

  Събитието почетоха вицепрезидентът Илияна Йотова, зам.-министърът на културата доцент доктор Пламен Славов, сътрудници, другари и съидейници на огромния български артист и държавник Стефан Данаилов.

  Филмът „ Ламбо от София “ се осъществя с финансовата поддръжка на Столична стратегия „ Култура “, направление „ Кино “. Подготовката на „ Стефан Данаилов. Игра на живот “ е със съдействието на Българска национална филмотека и Държавна агенци „ Архиви “.

  Филмът за Стефан Данаилов се концентрира върху малко известни обстоятелства от живота на Стефан Данаилов. Документалният филм, който ще бъде излъчен в поредицата „ непознатиТЕ “, ще ни покаже някои от обичаните места на артиста в родния му град. В „ Ламбо от София “ са включени и фрагменти от филми на Стефан Данаилов, както и непоказвани досега документални фрагменти и фотоси на артиста. „ Ламбо от София “ ще бъде излъчен тази събота, 10 декември, от 13:30 ч. по bTV.

  Александър Кадиев, Владо Въргала и Радина Боршош са удостоверили присъединяване си в грандиозния театър „ Стефан Данаилов на 80: Години обич “, с който на 9 декември от 19.00 ч. в Народен спектакъл „ Иван Вазов “, ще се отбележат 80 години от рождението на един от най- обичаните и снимани български актьори Стефан Данаилов.

  Сценарият и всички участници в празничния театър се пазят към момента в загадка от режисьора Росица  Обрешкова, племенница на Стефан Данаилов. Заедно със сценографа Елена Иванова и сценариста Георги Тошев те приготвят специална  стратегия, с която ще си спомним за обичания артист.

  Студенти и другари на Мастера ще показват музикални осъществявания, ще бъдат излъчени особено готови фрагменти и изявленията от кино лентата на Георги Тошев, фрагменти от записи с гласа на именития артист, предоставени от „ Златен фонд “ на БНР.

  Същата вечер ще бъде връчена от вицепрезидента Илияна Йотова следващата „ Стипендия на Ламбо “ със спомоществователството на фестивала „ Сцена на кръстопът “, чийто основател е самият Стефан Данаилов.

  Поради огромния интерес на касите на театъра и в мрежата на Easy Pay се пускат спомагателни бройки билети за събитието на втори балкон. Билетите са със символичната цена от 15 лева и са с благотворителна идея. Още приживе, като министър на културата, Стефан Данаилов имаше задача да подкрепя Дома на ветераните на културата и изкуствата в София. Неговата воля ще бъде спазена и за този театър, като всички средства от  продадените билети ще бъдат дарени на дома в квартал „ Захарна фабрика “.

  На 9 декември от 12:00 ч. ще бъде открита и фотоизложбата „ Стефан Данаилов: персонален списък. Непоказвани фотографии от персоналния му албум “ в Градската градина пред Народен спектакъл „ Иван Вазов “. 

  Спектакълът и фотоизложбата във връзка отбелязването на 80-годишнината от рождението на емблематичния актьор са под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова и със съдействието на Министерството на културата и Столична община.

  Фотограф: Иво Тицин
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР